Km
9
Schelde : Schoonaarde - Berlare
Aard van de weg :
Verkeersvrij asfalt wandel- en fietspad op de dijk van de Schelde en rond het overstromingsgebied.
Bewegwijzering :
Eerst volg je de fiets knooppunten 68-65 en verder rond het overstromingsgebied de bordjes 'LF5 Vlaanderen fietsroute'.
Vertrekpunt : 
NMBS station van bestemming : Schoonaarde.
De Schelde brug is op 200 Mt van het station naar rechts richting Berlare. Over de brug de trap naar beneden en het jaagpad aan de Schelde bij het Oude Brughuys.
Info :
Dit is een mooie wandeling op de dijken langs de Schelde en rond het natuurreservaat Paardeweide dat dienst doet als overstromingsgebied. De rust wordt verzekerd door de aard van het landschap. Dit is de streek van de plassen en de meren tussen Berlare en Overmere met aan de Schelde polders, broeken en schorren.
De wandeling :
Vanaf het station ga je 200 mt naar rechts richting Berlare, naar de Schelde brug. Over de brug is links een trap naar beneden om het fiets -en wandelpad aan de Schelde te bereiken. Je gaat verder naar Het Oude Brughuys en volgt het pad langs de Schelde in westelijke richting. Na ongeveer 800 mt kom je aan de Paardeweide, een groot overstromingsgebied van de Schelde. Rond dit prachtig natuur reservaat is een hoge ringdijk waar bovenop een breed afalt fiets-/wandelpad is aangelegd.
Je volgt eerst het pad langs de Schelde rechtdoor. Weldra verschijnt aan de overkant van de Schelde het dorpje Wichelen. Aan fiets knooppunt 65 kan je eventueel deze wandeling nog een paar Km uitbreiden naar het dorpje Uitbergen. Rond de Paardeweide is hier naar rechts het pad volgen bovenop de hoge dijk. Waar de dijk en het pad 500 Mt verder naar rechts gaan zie je links op een paar honderd meter het mooi gerestaureerde pakhuisje van de oude sluis.
Dit is een echte panorama wandeling omdat het pad ruim 10 Mt boven de omgeving is. Nabij Berlare gaat de dijk en het pad haaks naar rechts terug naar de Schelde en daar links terug naar het oude Brughuys en de Berlare brug.