Km
39
Klein Zwitserland : Beidweiler-Echternach
Tip :
Aangezien de afstand van Oost-Vlaanderen vrij groot is adviseren wij om hier een 2-daagse uitstap van te maken met een overnachting ter plaatse in Luxemburg of Arlon en op de tweede dag de andere fietsroute in Luxemburg : Noerdange - Eischen/Useldange/Nagem.
Aard van de weg :
Het hele traject zijn verkeersvrije asfalt fietspaden vanaf Beidweiler. Eerst 17 Km fietspad op de oude spoorwegbedding Luxemburg- Echternach. Rond het meer van Echternach een 4 km lang autovrij fietspad. Daarna eventueel nog een 5 Km overwegend stijgend fietspad door de heuvelende velden naar Junglinster.
Bewegwijzering :
Fietsbordjes : PC2, Piste cyclable d'Echternach.
Vertrekpunt : 
Bestemming : Beidweiler (LU) / GPS : 49.732121, 6.301420
E25 Arlon-Luxemburg, door Luxemburg stad de N11-E29 richting Echternach. Ongeveer 4 Km door Junglinster rechtsaf de N14 volgen naar Beidweiler (1,5 Km). Bij het gele plaatsnaambord van Beidweiler, aan het eerste huis van het dorp kruist de oude spoorwegbedding Luxemburg-Echternach deze weg via een fietstunneltje. Er kan daar geparkeerd worden.
Info :
De hoofdrolspeler in deze uitzonderlijk spektakulaire fietstocht is de oude spoorweg tussen Luxemburg en Echternach. Dit prachtige, autovrije pad volg je vanaf Beidweiler langs de zuidkant van Klein-Zwitserland door oeroude bossen en langs nog oudere rotsformaties. Zo bereik je dè toeristische hoofdplaats van oostelijk Gutland : Echternach. Aangezien er grote hoogteverschillen zijn op dit traject die vroeger wel zeer gelijkmatig zijn aangelegd voor de spoorweg is een goede conditie vereist, dit is geen tripje voor een zondagsfietser !
De rit :
Het spoorwegtracé Luxemburg-Echternach is in ere hersteld door het toegankelijk te stellen voor fietsers en wandelaars. Zijn totale lengte bedraagt zo'n 40 Km. Op sommige gedeelten is het oorspronkelijk tracé door landbouwers ingepalmd, uitgewist of onherstelbaar verloren gegaan. Daar heeft men landelijke verbindingswegen moeten inlassen. Maar vanaf Beidweiler heb je geluk : je verlaat het originele tracé van 17 Km helemaal niet, behalve bij het naderen van Echternach waar de N11 ongeveer 1 Km ervan ingepikt heeft.
De eerste woonkern op de weg naar Echternach is het gehucht Rippig. Er staat nog een wachthokje langs de kant. In de twee volgende plaatsjes, Hemstal en Zittig, is het oud-stationnetje omgevormd tot een eenvoudig café. Na deze pittoreske spoorherinneringen wacht je verder nog eenspoorwegmonument : de tunnel van Bech. Het is een stevig in de stenen zittende spoorwegpijp van ongeveer 250 mt lang en enkele meters breed die zich door de Grassenbierg boort, met automatisch inschakelende verlichting. En nog is het niet gedaan met de 'railmemories': als je uit de tunnel te voorschijn komt, rijd je over een kort viaduct. In de diepte gaapt een straat die naar Bech loopt. Dan stoot je op een modern huis met een houten overkapping, dit gebouw was vroeger het station van Bech en maakt nu deel uit van een achterliggende camping. Na een ingewikkelde kronkel rond een hoge berg kom je het bos uit en wordt je veilig door een moderne fietstunnel onder de drukke N11 geleid.
Na deze 'onderbrugging' kom je aan de rand van Consdorf. Het is in het hoogseizoen een druk bezocht dorp aan de zuidkant van Klein-Zwitserland. Vanaf hier mogen de trappers en schakelingen een tijdje verwaarloosd worden want er wacht een avontuurlijke afdaling. Je wielen beginnen dol te draaien en je hoge snelheid zal een zoevende tegenwind veroorzaken met wilde wervelingen die je gezicht en blote benen doen tintelen. Dat afdalingsfeest blijft ten volle 8 Km duren. Je vingers zullen bij wegkruisingen en bochten krampachtig de remhendels omvatten. Deze afdaling naar Echternach is tegelijk spectaculair en ontspannend. Je scheert langs grillige rotswanden en door verdonkerende bossen steeds dalend in lange S-bochten met soms aan de kant een diepe afgrond met beneden een klaterend bergbeekje. Om het stijgingspercentage van de spoorlijn toch enigszins binnen de perken te houden, werden in deze bossen hoge aarden bermen opgeworpen om de soms onverwachte hoogteverschillen zo klein mogelijk te houden.
Ergens midden in het bos splitst het fietspad zich. Naar links gaat het 1 Km richting Kalkesbach. Voor Echternach is het naar rechts. Na een tijdje kom je weer in het volle daglicht bij de N11 die hier het vroegere spoorwegtracé gedeeltelijk in een 3-baansweg heeft omgevormd. Je kunt nogeven op de linkerkant het fietspad blijven volgen, dan voorzichtig oversteken en over het houten brugje nog eventjes door een bos fietsen.
Dan kom je aan een uitgestrekt meer tussen de beboste heuvels : het Meer van Echternach. Diverse watersporten zijn toegelaten : zeilen, roeien, enz. De oevers hebben ongewone vormen aangenomen met hier en daar eilandjes met boogbruggetjes. Over de 4 Km lange rondweg enkel voor fietsers is het water nu eens dichtbij, dan weer veraf. Je komt in de buurt van een archeologische vindplaats : de fundamenten van een Romeinse villa.
Na de tocht rond het meer kan je verpozen op het terras van 'Pavillon du Lac', een droomplekje met schitterend uitzicht over het meer.
Via de rue des Romains kan je eventueel nog 1 Km naar het centrum van Echternach fietsen. Maar vergeet niet dat je terug moet fietsen naar Junglinster met 8 Km gelijkmatig stijgen door klein-Zwitserland tot Consdorf. Gelukkig is het niet zo erg op een klein verzet.
Terug in Beidweiler kan deze fietstocht nog 5 Km uitgebreid worden naar Junglinster. De bordjes PC2 door het dorp volgen en verder via stijgende landwegjes en fietspaden. Bij Junglinster terugkeren met als beloning een lange afdaling terug naar het dorpje Beidweiler met mooie panoramas op de omgeving en het reusachtig antennepark van de RTL.