Km
53
Vlissingen - Middelburg - Westkapelle
Aard van de weg :
Verkeersvrije asfalt fietspaden door en naast de duinen, langs het Kanaal door Walcheren, op en naast de Westerschelde dijken in Vlissingen en afzonderlijk naast de wegen naar Middelburg. Ongeveer 1 Km zeer verkeersarme weg in Middelburg en Zoutelande zonder fietspad.
Bewegwijzering :
Knooppunten fietsroutenetwerk Zeeland.
De lijst van bordjes : klik op de wegwijzer icoon op deze pagina.
Vertrekpunt : 
Bestemming : Vlissingen, Zwanenburgseweg (P) / GPS : 51.456089, 3.551320
E34 Antwerpen-Zelzate, uitrit 13 Zelzate-Oost, daar R4/N423 - N62 naar Middelburg (NL). In Nederland de N62 verder volgen richting Middelburg door de Sluiskil tunnel en dan door de 6.6 Km lange Westerschelde tunnel (tol), dan de autoweg A58 naar Vlissingen. Op het einde van de autoweg in Vlissingen 3 Km steeds rechtdoor rijden tot op het einde van de Sloeweg aan de 2e rotonde (B. Van Woelderenlaan). Daar 200 Mt links, richting centrum, rechts in de Zwanenburgse Weg naar het gratis parkeerterrein in het Nollebos.
Vertrekpunt : 
NS station van bestemming : Vlissingen (NL).
NMBS trein Antwerpen-Roosendaal (NL). In Roosendaal overstappen op de NS trein naar Vlissingen tot de terminus. Ten zuiden van het stationsplein is fiets knooppunt 86 bij de haven van Vlissingen.
Info :
Dit is een leuk alternatief en sportief 'Dagje aan zee' in het westen van Walcheren in Zeeland. Een dagje fietsen is een belevenis op Walcheren. Je fietst door eindeloze polders van Vlissingen naar Middelburg, terugkeren langs het kanaal door Walcheren en dan via de Westerschelde dijken en de fietsstraat op de gezelligste strand boulevard van Nederland in Vlissingen.
Het tweede deel is door en achter de duinen op het mooie asfalt fietspad meestal door de duinbossen. Vanaf Nolle-Westduin bij Vlissingen fiets je via Dishoek en Valkenisse naar het overbekende toeristendorpje Zoutelande en verder tot Westkapelle. In de vakantieperiode juli-augustus is het opletten : bij mooi weer is er op dit laatste bochtige deel door de bossen meestal zeer drukke fiets trafiek van en naar de stranden.
De rit :
Van de parking in de Zwanenburgseweg start je naar het fietsroutenetwerk op 1.5 Km. Je fietst voorbij de Wellness rechts door het park, aan de rotonde oversteken en verder noordelijk fietsen door de Bachlaan. Zo kom je aan knooppunt 89 bij een rotonde, rechts is naar Middelburg, rechtdoor is naar Westkapelle.

1) Vlissingen - Middelburg - Vlissingen (23 Km rondrit).
Na enkele Km fietsen tussen Vlissingen en Koudekerke kom je bij Souburg aan knooppunt 82. Nu volgt links 1.5 Km zeer mooi fietspad langs de Vlissingsche Watergang naar Middelburg. Aan de rand van het centrum is knooppunt 56 op de Breeweg. De zeer verkeersarme Breeweg volg je rechts naar het centrum en zo kom je aan de zeer goed bewaarde Vesten rond Middelburg. Rechts op de Langevielesingel, de brug oversteken, rechts langs de historische windmolen De Hoop, verder door een fietstunnel en zo kom je aan het Kanaal door Walcheren.
Het fietspad naast het kanaal volg je 5 Km in zuidelijke richting terug naar Vlissingen, bij de binnenhavens de kanaalbrug oversteken. Je volgt het fietspad naast de weg naar het trein station en de veerhaven, dan rechts naar de sluizen. Met de fiets aan de hand een kleine en een grote sluis oversteken.
Je fietst verder naast en op de Westerschelde dijk voorbij de historische Oranjemolen, dan voorbij het Arsenaal en rond de kleine Koopmanshaven. De weg stijgt tot boven de dijk en draait naar rechts. Daar begint de beroemde Boulevard van Vlissingen, een 2 Km lange fietsstraat, de auto is er te gast en heeft geen voorrang. Links de zee, rechts een aaneengesloten rij van horeca, hotels en vakantie flats. Je fietst voorbij de merkwaardige historische Gevangentoren, waarvan de binnenkant is omgebouwd tot luxe-hotel.
Op het einde van de Boulevard vervolgt het fietspad boven op de hoge duinen aan het Nollestand. Het pad gaat op en neer, daalt naar het Nollebos en vervolgt beneden naast de hoge duinen naar een strand hotel. Daar rechts op het fietspad naast de Galgeweg terug naar knooppunt 89.

2) Vlissingen - Zoutelande - Westkapelle (27 Km h/t).
Van knooppunt 89 fiets je noordelijk op een fietspad naar Dishoek. Bij een kerkje rechts het fietspad volgen in de duinbossen, regelmatig zijn er duin overgangen naar het strand. Na Valkenisse fiets je op de zeer verkeersarme Duinweg naar het overbekende toeristendorpje Zoutelande. Via de Langstraat is de doorgang per fiets soms moeilijk of onmogelijk, dan het fietsnetwerk verder volgen naar 42-40.
Voorbij Zoutelande begint terug een afzonderlijk fietspad naast de N288 naar knooppunt 40. Daar links het pad verder volgen door de duinen en duinbossen. Bij Westkapelle komt het pad aan een grote waterplas, de Westkapelsche Kreek. Even verder in het dorp Westkapelle links naar de zeedijk en dan begint het pad te stijgen naar de top van de hoge dijk. Daar boven wacht een overweldigend panorama : noordelijk, zuidelijk en westelijk de open zee en in oostelijke richting de daken en huizen van het strand dorp Westkapelle. Hier is het keerpunt van deze fietsroute in het westen van Walcheren.