Km
50
Walcheren : Vlissingen - Domburg
Aard van de weg :
Overwegend verkeersvrije asfalt fietspaden door en naast de duinen. In de polders kleine, rustige en zeer verkeersarme beton/asfalt landwegjes, ook een paar Km fietspad in effen hard schelpenzand, zeer goed berijdbaar.
Bewegwijzering :
Knooppunten fietsroutenetwerk Zeeland.
De lijst van bordjes : klik op de wegwijzer icoon op deze pagina.
Vertrekpunt : 
Bestemming : Vlissingen, Zwanenburgseweg / GPS : 51.456089, 3.551320
E34 Antwerpen-Zelzate, uitrit 13 Zelzate-Oost, daar R4/N423 - N62 naar Middelburg (NL). In Nederland de N62 verder volgen richting Middelburg door de Sluiskil tunnel en dan door de 6.6 Km lange Westerschelde tunnel (tol), dan de autoweg A58 naar Vlissingen. Op het einde van de autoweg in Vlissingen 3 Km steeds rechtdoor rijden tot op het einde van de Sloeweg aan de 2e rotonde (B. Van Woelderenlaan). Daar 200 Mt links, richting centrum, rechts in de Zwaneburgse Weg naar het gratis parkeerterrein.
Info :
Dit is een leuk alternatief en sportief 'Dagje aan zee', een rondrit in het westen van Walcheren in Zeeland. Een dagje fietsen is een belevenis op Walcheren. Je fietst door eindeloze polders en langs eenzame boerderijen van Vlissingen via Middelburg naar Domburg. Voorbij dit bijzonder gezellig badstadje terug naar Vlissingen via Westkapelle en Zoutelande door en achter de duinen op het mooie asfalt fietspad door de duinbossen. In de vakantieperiode juli-augustus is het opletten : bij mooi weer is er op dit laatste bochtige deel door de bossen meestal zeer drukke fiets trafiek van en naar de stranden.
De rit :
Vanaf de parking fiets je terug naar de Zwanenburgseweg en daar rechts door de bossen naar de duinen. Bij de hoge duinen naar rechts en verder bij een strand hotel verschijnen de eerste bordjes van het fietsroutenetwerk, bij knooppunt 81 rechtsaf op het gescheiden en breed fietspad naar 89 en 82.
Na ruim 4 Km fietsen rond Vlissingen kom je bij Souburg aan knooppunt 82. Nu volgt links 1.5 Km zeer mooi fietspad langs de Vlissingsche Watergang naar Middelburg. Aan de rand van het centrum is ruim 300 Mt te fietsen door de zeer verkeersarme Kruisweg naar knooppunt 56 op de Breeweg, deze weg volg je naar links in westelijke richting naar 53 en 09 bij Koudekerke. Dan rechts naar het noorden door eindeloze polders en langs eenzame boerderijen.
Even voor Biggekerke kom je aan Brassers korenmolen waar je ter plaatse meel kan kopen dat in deze historische molen is gemalen. Daarna kom je in het centrum van Biggekerke, een zeer mooi kerkringdorpje. Je fietst verder via 49-50-45-47 en 46 door het toeristisch Klein Mariekerke en dan 15 nabij Aagtekerke. Aan knooppunt 13 loont het zeker de moeite om even rechts naar het centrum van Domburg te fietsen, 1.5 Km naar knooppunt 14.
Domburg is een zeer mooie en bijzonder gezellige badplaats en er zijn natuurlijk talloze horeca gelegenheden om iets te drinken en wat te verpozen. De hoofdstraat is op 100 Mt van de duinen. Geen hoogbouw aan het strand maar boven op de duinen : het grote Badpaviljoen in retro stijl, prachtig gerestaureerd in 2007 en het is nu zeker een van de mooiste appartementsgebouwen ter wereld. Op het gelijkvloers in de voormalige concertzaal is een luxe restaurant gevestigd met terras aan het strand.
Vanaf Domburg volg je verder het fietsroutenetwerk naar Westkapelle, achtereenvolgens via de knooppunten 14-13-11-10 en dan ben je terug aan de zee ten noorden van Westkapelle. Je fietst in westelijke richting naar Westkapelle bovenop de hoge duinen meestal met zicht op zee.
In Westkapelle fiets je rechtdoor boven op de dijk met zicht op zee en dan beneden naast de dijk in zuidelijke richting naar knooppunt 40 en dan naar 42, het grootste deel op een verkeersvrij asfalt fietspad door de duinbossen. Je fietst door het dorpje Zoutelande, ook een klein en zeer gezellig badplaatsje aan zee naar 44 en verder door de duinen naar Dishoek - 80.
Bij de strand kerk van Dishoek naar 06 links tot een kruispunt van fietspaden, dan rechts naar 89 en 2 km verder eindigt het pad aan de rotonde waar deze rondrit in Walcheren begon.
Bij de rotonde fiets je rechts terug naar het strand hotel aan knooppunt 81. Op de terugweg naar de parking nabij Vlissingen is een splitsing van fietspaden, rechts sterk stijgend op de duinen is een kleine uitbreiding naar de bekende Boulevard van Vlissingen mogelijk door 1.5 Km verder te fietsen richting 86 op het fietspad boven op de hoge duinen met zicht op zee.