Aard van de weg :
Verkeersvrij asfalt jaagpad op de dijken langs de Rupel en de Nete.
Bewegwijzering :
Geen, maar de beschreven route is gemakkelijk te volgen.
Vertrekpunt : 
NMBS station van bestemming : Boom.
Ongeveer 400 Mt voetpad naar het jaagpad aan de Rupel.
Eindpunt van de wandeling naar keuze :
- brug van Walem, bushalte 'Baron Coppenslaan' op de N1 (11 Km).
  LIJN bus 500 naar het station van Mechelen of Antwerpen-Zuid.
- 4 Km verder langs de Nete : NMBS station Duffel.
Info :
Een bijzonder mooie wandeling langs de Rupel en de Nete in het zuiden van de provincie Antwerpen van Boom tot Walem en eventueel verder tot Duffel. Het traject loopt op de kronkelende dijken langs de mooiste natuurgebieden van de Rupelstreek ten noord-westen van Mechelen.
De wandeling :
Vanaf het station Boom ga je zuidelijk naar de Vrijheidsstraat en op het einde steek je de Broekweg over. Daar begint een asfalt fiets-/wandelpad naar de Rupel, richting fiets knooppunt 28. De Rupelbrug steek je over, eerst via een trap en dan op de brug naast de N177.
Aan de zuid kant van de Rupel begint links afdalend het prachtig asfalt jaagpad naar Klein-Willebroek. Voorbij de sluis en de watersport plassen is een kasteeltje met een merkwaardige toren. Daar voorbij splitst het pad in 2 richtingen : links verder langs de Rupel en rechts op een andere dijk is het 500 Mt korter waar beide paden terug samenkomen.
Verder is de samenkomst van de Nete en de Dijle, daar voorbij steek je de fiets-/wandel brug over. De 2e fiets-/wandel brug over de Nete naar Rumst steek je niet over, je vervolgt rechts op de zuidelijke dijk langs de Nete.
Voorbij de E19 viaduct, aan de brug van Walem heb je de keuze :
- nog 4 Km verder wandelen langs de Nete tot het station van Duffel. Vanaf de Nete steek je daar de spoorwegbrug over en je volgt de spoorweg tot het NMBS station Duffel. Daar stoppen elk uur meerdere treinen naar Brussel en Antwerpen.
- De andere keuze is bij de brug van Walem deze wandeling te beëindigen. Op de N1 is de bushalte 'Baron Coppenslaan' en daar kan je LIJN bus 500 opstappen naar het station van Mechelen of Antwerpen-Zuid.

Zie ook :