Aard van de weg :
Verkeersvrij asfalt fiets-/wandel pad langs de zuid-oost kant van de Schelde. Tussen de Grenadier- en Gavere bruggen ongeveer 1.5 Km half verhard dubbel pad in fijne kiezel.
Bewegwijzering :
Geen, maar de beschreven route is gemakkelijk te volgen.
Vertrekpunt : 
NMBS station van bestemming : Gent Sint Pieters.
IC treinen uit Brussel, Antwerpen, Brugge en Kortrijk.
LIJN bussen 47(Oudenaarde), 49(Geraardsbergen) , 72(Merelbeke) tot Merelbeke, halte Nijverheidsweg nabij de Zwijnaarde brug over de Schelde (15').
Eindpunt van de wandeling : Stationsstraat brug Gavere.
NMBS trein stopplaats Gavere-Asper in de Stationsstraat op 800 Mt, ofwel :
LIJN bus 47 (halte Stationsstraat, links in Steenweg op 300 Mt) terug naar Gent St.Pieters.
Info :
Dit is een mooie wandeling langs de Schelde tussen de bruggen van Zwijnaarde en Gavere. Langs beide zijden van de Schelde liggen meersen van ongeveer 0.5 tot 1 Km breed en het ziet er uit als een groot, langgerekt, groen en onbewoond natuurgebied. Er zijn ook vele oude Scheldearmen en af en toe is er in de verte een glimp te zien van de bewoonde wereld.
De wandeling :
De bushalte 'Merelbeke, Nijverheidsweg' is op de N469 (Zwijnaardesteenweg), ongeveer 400 Mt over de Schelde. Je gaat terug op de Zwijnaardesteenweg naar de Schelde en na 200 Mt begint links een fietspad (Pontweg) dat na 200 Mt uitkomt aan het jaagpad langs de Schelde.
Vanaf hier kom je in een andere wereld : rechts de Schelde, een verkeersvrij asfalt fiets-/wandelpad en links beginnen over ruim 8 Km de meersen en af en toe een mooie oude Scheldearm. Dit zijn de overblijvende plassen van de oorspronkelijk bochtige Schelde die nu gekanaliseerd is voor de scheepvaart, het zijn allemaal mooie natuurpareltjes en een paradijs voor vissers.
De rust wordt ook verzekerd door de aard van het landschap. Aan beide zijden van de Schelde liggen polders, bossen, broeken en schorren van ongeveer een kilometer breed waardoor de bewoonde wereld af en toe ver weg lijkt.
Let even niet op de paar bedrijven die zich aan de overkant van de Schelde hebben gevestigd bij de Grenadiersbrug. Ongeveer 300 Mt voorbij deze brug varandert het asfalt pad in een half verhard karrespoor van fijne kiezel van 1.5 Km, zeer goed begaanbaar. Daarna tot Gavere een smal pad in oudere verweerde asfalt. De brug van Gavere komt in zicht en je nadert stilaan het einde van deze mooie wandeling langs de Schelde.
Onder de brug door sla je links af op het zijwegje (Burchtweg), op het kruispunt links de N439, dan steek je de brug over en volgt de Stationsstraat 500 Mt. Als je wil terugkeren naar Gent St.Pieters per bus : de halte Stationstraat is 50 Mt in Steenweg, 3e straat links. Keer je liever terug per trein : nog 500 Mt rechtdoor in de Stationstraat is de trein stopplaats Gavere-Asper (L-trein naar Gent St.Pieters).

Zie ook :