Aard van de weg :
Verkeersvrije brede asfalt weg, 9 Km langs de Leie van Menen tot Bissegem. Een verbindingswegje van 500 mt naar de spoorweg. Dan nog 2.5 Km verkeersvrij asfalt/beton pad naast deze spoorweg tot het station van Kortrijk.
Bewegwijzering :
Bordjes van het fietsroutenetwerk Leiestreek.
Van brug Menen : 78-8-9-85-82-92-89 tot station Kortrijk.
Vertrekpunt : 
NMBS station van bestemming : Menen.
IC trein Brussel-Kortrijk-Poperinge tot Menen.
LIJN bus 84 richting Moeskroen tot de Leie (5 min.), halte Nieuwe Brug.
Eindpunt van de wandeling : NMBS station Kortrijk.
IC/IR trein terug naar Brussel, Gent-Antwerpen en Brugge.
Info :
De Leie tussen Menen en Kortrijk in zuid West-Vlaanderen is gekanaliseerd voor binnenscheepvaart. Toch is het zeer aangenaam wandelen langs de oevers met veel groen en soms ook een oude afgesloten Leiearm en dat zijn prachtige natuurreservaatjes.
De wandeling :
De start van deze wandeling is de brug van Menen, dicht bij de grens met Frankrijk. De Leie stroomt tussen de gemeenten Halluin in Frankrijk en Menen in België. Je moet in oostelijke richting op het wegje langs de zuidkant van de Leie dat na een paar honderd meter overgaat in een jaagpad enkel voor 'traag verkeer'.
De Leie is breed gekanaliseerd met af en toe een zeer flauwe bocht. Nu en dan is er een afgesloten oude Leiearm en dat zijn prachtige natuurreservaatjes. Na ruim 5 Km langs de groene Leieoevers kom je aan de brug Lauwe-Wevelgem die je dient over te steken. Nu vervolgt het jaagpad naar Kortrijk langs de noordzijde van de rivier.
Ongeveer 1.5 Km verder na de kruising met de E403 autoweg wandel je een kleine Km langs de loskaaien en een paar KMO's van Wevelgem-Zuid. Daar voorbij wordt het pad terug een jaagpad en ben je opnieuw in de groene natuur.
In Bissegem na de R8 ring viaduct is vanaf de boogbrug Bissegem-Marke een 500 Mt verbindingsweg naar het fiets-/wandelpad naast de spoorweg. Je volgt richting fiets knooppunt 92 en steekt de brug over, op het einde van de Overzetweg rechts het rode fietspad volgen, dan links onder de spoorweg en zo kom je in Marke bij Kortrijk. Voorbij enkele huizen ga je naar links richting fiets knooppunt 89. Daar begint naast de hoge spoordijk een prachtig verkeersvrij fiets-/wandelpad van 2.5 Km tot aan de perrons van het station van Kortrijk.
In het station Kortrijk vertrekken IC/IR treinen in terug naar Brussel, Gent-Antwerpen en Brugge.

Zie ook :