Aard van de weg :
Vanaf het Kalve brugje : 2.5 Km verkeersvrij beton fiets-/wandelpad tot aan de ingang van Puyenbroeck. In het domein 25 Km verkeersvrije asfalt fiets- en wandelwegen.
Bewegwijzering :
Bordjes fiets knooppunten : 83-82-84. Richting 96 gaat dwars door het domein.
In het domein zijn bewegwijzerde wandelroutes van verschillende lengte.
Vertrekpunt : 
NMBS station van bestemming : Lokeren.
IC treinen van Antwerpen, Oostende, Kortrijk, Gent en van Brussel via Dendermonde.
Aansluitend LIJN bus 49 richting Zelzate tot Wachtebeke, bushalte : Kalve (25 min.).
Deze bushalte is ongeveer 4 Km na centrum Moerbeke.
Alternatief : vanaf NMBS station Gent-Dampoort LIJN bus 76 richting Wachtebeke tot de halte Domein Puyenbroeck (32 min.).
Info :
Puyenbroeck is een provinciaal recreatie domein van 510 hectare in Oost-Vlaanderen, voornamelijk in Wachtebeke maar ook een stuk in Zaffelare en Eksaarde. Het is een natuur- en milieuvriendelijk groendomein en er zijn veel gevarieerde wandel mogelijkheden : langs de Zuidlede, door de bossen, rond de vijvers, in het bloemen- en dierenpark, enz.
De wandeling :
Vanaf de bushalte Kalve tussen Moerbeke en Wachtebeke ga je in zuidelijke richting op het voetpad van de betonbaan naar Puyenbroeck, genaamd Kalvebrug. Na 500 Mt steek je de Moervaart over via het typisch ijzeren ophaalbrugje. Rechtdoor is de kortste weg naar het domein (1 Km) maar beter is links (oostelijk) de Moervaart te volgen op het verkeersvrij beton pad. Na 800 Mt bij fietsknooppunt 82 is rechts een beton landbouw wegje van 1 Km naar het domein. Aan het domein steek je de verkeersweg over en wandel je 600 Mt rechtdoor verder op het asfalt pad, afgescheiden van de verkeersweg tot de grote parking van het domein bij de sporthal en de zwembaden.
Bij de ingang van het domein ben je op 3 Km van de bushalte. De toegang, wandelen en fietsen in het domein zijn gratis, alleen de sport installaties en uitgebate voorzieningen zijn betalend.
In Puyenbroeck gaan rust en ontspanning hand in hand met actie en sport. Centraal in het domein ligt een grote, klaverbladvormige vis- en roeivijver met een eiland voor concerten, evenementen en feesten. Een treintje rijd in de zomer door heel het park en op 3 verschillende plaatsen valt er wat te drinken en te knabbelen. Wie wat actie zoekt kan een balletje slaan op het mini- of grote golfterrein, badderen in het olymisch openlucht- of overdekte zwembad, fietsen en bootjes huren of gaan sporten in de sporthal. Voor de kinderen is er een grote speeltuin en een verkeerspark. Op het terrein bevindt zich ook MOLA, het provinciaal Molencentrum in het voormalig Kasteel Puyenbrug.
Het deel van het park ten zuiden van het riviertje de Zuidlede, is meer bebost. Er is ook heel veel natuur in Puyenbroeck : 140 ha bossen, 23 ha bloemenpark, 22 ha vijvers, 23 ha dierenpark, 25 km verkeersvrije verharde wegen.

Zie ook :