Aard van de weg :
Verkeersvrij asfalt fiets-/wandel pad op de oude spoorbedding van Stekene tot Klein Sinaai. Ongeveer 0.8 Km zeer verkeersarme asfalt verbindingsweg naar de Moervaart. Verkeersvrij fijne grint en asfalt fiets-/wandel pad terug naar Stekene langs de Moervaart en Stekense Vaart.
Bewegwijzering :
Geen, maar de beschreven route is gemakkelijk te volgen.
Vertrekpunt : 
NMBS station van bestemming : Sint Niklaas.
IC treinen van Brugge en Gent, Antwerpen of Brussel.
LIJN bus 41 richting Moerbeke tot Stekene, bushalte Zeshoekstraat.
LIJN bus 41 van Stekene terug naar het station/koopcentrum St.Niklaas.
Info :
Dit is een mooie rondwandeling in het Waasland, eerst door de bossen van Stekene op de oude spoorbedding tot Klein-Sinaai. Terugkeren naar Stekene op de dijk langs de Moervaart en de Stekense Vaart op het Stiltepad, alleen voor wandelaars en fietsers. Het omgevende landschap dat gevormd wordt door voornamelijk vochtige weilanden, met af en toe populierenbossen, biedt uitgestrekte en uitzonderlijk mooie vergezichten. Langs het parcours staan panelen met poëzie van Stekense kunstenaars.
De wandeling :
Van de bushalte Zeshoekstraat voorbij de kerk keer je 50 Mt terug en ga je dan rechts in de Tragelstraat. Na 150 Mt kom je aan de Stekense Vaart en het brugje van de oude spoorweg, waarover nu het fiets-/wandel pad van St.Gillis-Waas tot Moerbeke loopt. Hier start de eigenlijke rondwandeling en zal je op het einde terugkeren.
Je wandelt naar rechts op het pad, richting fiets knooppunt 99. Na de overweg 300 Mt verder kom je 1 Km in open landschap buiten Stekene, vervolgens bijna 2 km door de Stekense bossen en dan de wegkruising in het dorpje Klein-Sinaai.
Ongeveer 400 MT voorbij het oud stationnetje van Klein Sinaai bij een overweg verlaat je de spoorzate en moet je naar links in de Merlanstraat om de verbinding te maken naar de Moervaart. Bij de hoodweg (Brugse Heirweg) deze 100 Mt naar links volgen op het fietspad, dan rechts in de Boudelostraat tot de Moervaart. Vanaf hier keer je terug naar Stekene langs het Stiltepad op de dijk van de Moervaart en de Stekense Vaart.
Het Stiltepad begint op het einde van de Boudelostraat naar links aan de Moervaart. Na 1 Km draait het pad naar links en volgt dan de Stekense Vaart. Het kanaal gaat ruim 3 Km kaarsrecht in noord-oostelijke richting. Het omgevende landschap is voornamelijk vochtig weiland met af en toe populierenbossen en ook soms uitgestrekte en uitzonderlijk mooie vergezichten vanop de verhoogde dijk.
Voorbij het houten boogbrugje wordt het pad asfalt en buigt de Vaart naar het noorden dichter bij Stekene, samen met een kanaal aftakking van Puyvelde. Het pad eindigt aan een pompstation en je gaat verder langs de Vaart door de Tragelstraat tot bij het brugje van de oude spoorweg waar de rondwandeling begon. Rechtdoor is aan de hoofdweg de halte van de LIJN bus terug naar het station van Sint Niklaas.

Zie ook :