Aard van de weg :
Vanaf Maredsous verkeersvrij vlak asfalt fiets-/wandelpad op de oude spoorbedding tot Anhée. Van Anhée tot het station Yvoir : 1 Km betegelde voetpaden naast de weg.
Bewegwijzering :
Geen, maar de beschreven route is gemakkelijk te volgen.
Vertrekpunt : 
NMBS station van bestemming : Namur of Dinant.
IC trein Brussel-Namur-Dinant.
- Vanaf station Namur : TEC bus 21 naar het oud station Maredsous (beperkte busdienst).
- Vanaf station Dinant : TEC bus 35 richting Ermeton tot oud station Maredsous (beperkte busdienst).
Eindpunt van de wandeling : NMBS station Yvoir.
IC trein terug naar Namur en Brussel.
Info :
Een uitzonderlijk mooie, vlakke en gemakkelijke wandeling in de schilderachtige groene vallei van de Molignée, een zijriviertje van de Meuse tussen Namur en Dinant. Je wandelt vanaf het oud station Maredsous dicht bij de bekende abdij tot het dorpje Anhée op het vlak asfalt fiets-/wandelpad dat is aangelegd op de bedding van een voormalige spoorweg. Het parcours is tot Warnant zeer spektakulair : afwisselend door hoge rotsige sleuven, over een aantal viaducten die diepe afgronden overspannen, door 2 korte tunnels en 6 Km naast een stuk oude spoorweg dat nu dienst doet als toeristische attraktie : rail biken (spoorwegfietsen).
De wandeling :
Het oud station van Maredsous nabij de beroemde abdij is nu een horeca zaak met terras speciaal voor een leuke toeristische attraktie : spoorwegfietsen, niet met een gewone fiets maar met een 4-wiel karretje op de spoorweg, voortbewogen met trappers. Vanaf hier zijn tot Warnant de oude sporen blijven liggen. De spoorweg was vroeger dubbelsporig en naast de nog bestaande sporen voor de rail bikers is nu het fiets-/wandelpad aangelegd op de bedding van het 2e spoor. Ruim 6 Km lopen de 2 mooi naast elkaar door de diepe smalle vallei van het riviertje Molignée.
Het pad volgt min of meer het riviertje Molignée en en na 1 Km wandelen loopt de oude spoorweg en het pad langs het dorpje Sosoye. Ongeveer 2 Km verder is het oud station van Falaën : een startplaats voor de rail-bikers. Ook zijn er diverse horeca zaken met terrassen.
De omgeving wordt verder ronduit spektakulair : de spoorweg en het fiets-/wandelpad gaan afwisselend tussen zeer hoge uitgehakte rotswanden, over een aantal viaducten die diepe afgronden overspannen en ook door 2 korte tunnels. De steile kanten van de vallei zijn bedekt met groene weelderige bossen.
Voorbij het einde van de rail-bike spoorweg kom je aan een mini golf terrein met een café tegenover het oud station van Warnant. Geleidelijk wordt de vallei breder en kom je in een grote wijde vlakte omzoomd door groene heuvels.
Zo kom je bij de eerste overweg van het dorpje Anhée dat gelegen is aan de west kant van de Meuse. Hier ga je links via de gewone weg naar het station van Yvoir (1 Km). Het pad op de oude spoorbedding loopt nog 1 Km rond Anhée tot aan de Meuse en de bestaande spoorweg naar Namur en Dinant.
Na 20 Mt ga je links op het aarde wegje en dan via de grote parking van een hotel naar de oprit van de grote brug over de Meuse. Deze brug steek je over en dan links naar beneden en vervolgen in noordelijke richting op het voetpad tussen de Meuse en de N947. Na 600 Mt is tegenover het eiland van Yvoir rechts het NMBS station waar je elk uur kan terugsporen naar Namur en Brussel.

Variante wandeling : Yvoir - Molignée - Yvoir
NMBS station van bestemming : Yvoir (begin en einde van de wandeling).
Vanaf het station Yvoir ga je via het voetpad van de N947 zuidelijk langs de Meuse en dan over de grote brug van de Meuse naar het dorpje Anhée aan de overkant. De oude spoorbedding loopt rond het dorp langs de west kant, niet te zien vanaf de brug. Bij de brug afrit ga je rechts over de parking van een hotel via een aarde wegje in westelijke richting naar de oude spooroverweg van de straat Vieilles Ruelles. Je volgt naar rechts het prachtig asfalt pad richting Maredsous enkel voor fietsers en wandelaars.
Je kan bv. wandelen tot het oud station Falaën waar diverse horeca zaken zijn voor een pauze vooraleer terug te keren naar het station Yvoir.

Zie ook :