Aard van de weg :
Verkeersvrij asfalt wandel- en fietspad op de dijk van de Schelde en rond het overstromingsgebied Scheldebroek ook ongeveer 600 Mt half verharde weg.
Bewegwijzering :
Naar Scheldebroek volg je langs de Schelde de bordjes : 'Vlaanderen fietsroute'. Rond het Scheldebroek geen bewegwijzering maar de beschreven route is gemakkelijk te volgen.
Vertrekpunt : 
NMBS station van bestemming : Schoonaarde.
De Schelde brug is op 200 Mt van het station naar rechts richting Berlare. Over de brug de trap naar beneden en het jaagpad in oostelijke richting volgen aan de Schelde.
Info :
Dit is een mooie wandeling op de dijken langs de Schelde richting Zele en dan rond het natuurreservaat Scheldebroek dat dienst doet als overstromingsgebied bij uitzonderlijk hoge waterstand. De rust wordt verzekerd door de aard van het landschap. Aan deze zijde van de Schelde liggen echte natuur pareltjes : polders, broeken en schorren van ongeveer een kilometer breed waardoor de bewoonde wereld af en toe ver weg lijkt.
De wandeling :
Vanaf het station ga je 200 mt naar rechts richting Berlare, naar de Schelde brug. Over de brug is links een trap naar beneden om het fiets- en wandelpad aan de Schelde te bereiken.
Je wandelt onder de brug door en volgt het asfalt pad langs de Schelde in oostelijke richting. Na ongeveer 4 Km wandelen op de dijk kom je aan de veerdienst naar Appels bij Dendermonde naast het café-restaurant t'Veerhuis.
Even voorbij t'Veerhuis en 'De Waterhoek' begint het Scheldebroek : een groot overstromingsgebied/natuurreservaat aan de rand van de gemeente Zele, rondom omgeven door een hoge dijk. Je kan helemaal rond het Scheldebroek wandelen, eerst verder rechtdoor langs de Schelde op het asfalt pad en dan verder terugkeren aan de overzijde van het reservaat op het beton wegje enkel voor landbouwers naast de dijk. Het wegje eindigt aan de Heirweg bij een mooi vennetje en daar klim je links op de dijk via het half verhard pad. Over de dijk loopt het pad naar beneden in het overstromingsgebied, dit is de toegangsweg voor landbouwers naar de reservaatpercelen. Een kleine 500 Mt verder klimt het half verhard wegje terug naar boven en loopt nog enkele honderden meter verder boven op de dijk naar 'De Waterhoek' en t'Veerhuis waar dit rondwandelingetje begon.
Na een eventuele horeca pauze op het terras van 'De Waterhoek' of in t'Veerhuis rest nog ruim 4 Km terugwandelen naar de brug van Berlare en het station van Schoonaarde. Daar kan je dan terugsporen naar je vertrekstation.

Zie ook :