Aard van de weg :
Op 200 Mt van het station van St.Niklaas begint het verkeersvrij asfalt fiets-/wandelpad op de oude spoorweg bedding naar Nederland.
Bewegwijzering :
Bordjes van fiets knooppunten : 83-82-81-80-50 tot De Klinge.
Vertrekpunt : 
NMBS station van bestemming : St. Niklaas.
IC treinen vanuit Brussel, Antwerpen, Oostende en Kortrijk.
Eindpunt van de wandeling : De Klinge aan de Nederlandse grens.
Lijn bussen 21, 22 of 27 terug naar het station van St. Niklaas.
Info :
Een mooie wandeling door hartje Waasland van St. Niklaas via St.Gillis-Waas tot De Klinge aan de Nederlandse grens. Je wandelt op het pad van de oude spoorlijn L54 naar Nederland.
De wandeling :
Vanaf de perrons ga je naar de noordelijke uitgang van het station, naar de Noordlaan en daar links naar het kruispunt van de R42 met de Driekoningenstraat. Deze drukke straat moet je oversteken en je ziet daar achter het groot financieel gebouw een zeer hoge ijzeren mast met allerlei antennes. Het fiets-/wandelpad begint daar links naast het gebouw.
Je wandelt nu richting Nederlandse grens op ongeveer 10 km van hier. De drukte van St-Niklaas maakt vlug plaats voor een open en zeer landelijke omgeving naast ons pad. Na 6 Km vanaf St-Niklaas kom je aan de sporthal van St-Gillis-Waas. Daar is een café met mooi terras om even te verpozen (woensdag gesloten).
Nu zijn er 2 mogelijkheden : hier te voet terugkeren langs hetzelfde pad naar St.Niklaas of nog ruim 4 Km verder wandelen tot De Klinge aan de grens met Nederland.
Voorbij St-Gillis-Waas loopt het pad rond een rotonde en dan onder de E34 door. Verder is links een natuurgebied 'De Gavers' en dan het 'Stropersbos'.
Geleidelijk kom bij het grensdorpje De Klinge op de plaats van het verdwenen station waar een paar rails zijn blijven liggen als souvenir van de spoorweg. Het pad eindigt aan de grens, in Nederland is nu van de oude spoorweg niets meer te vinden.
Dicht bij de overweg van de oude statie is de halte van de Lijn bussen terug naar het station van Sint Niklaas.

Zie ook :