Aard van de weg :
Verkeersvrij beton/asfalt fiets- en wandelpad langs de Dender in Wallonië.
Bewegwijzering :
Bordjes 'RAVeL' -> Blaton.
Vertrekpunt : 
NMBS stopplaats Houraing bij Lesssines, op de L-lijn Geraardsbergen - Lessines - Ath.
Eindpunt van de wandeling : NMBS station Ath.
Info :
Dit is een mooie wandeling langs de kronkelende Dender in Henegouwen door een schilderachtig landschap van Lessines naar Ath.
De wandeling :
Vanaf de trein stopplaats Houraing ga je 100 Mt langs de weg naar links, naar de Dender. Het fiets-/wandelpad langs de Dender begint over het kleine brugje in zuidelijke richting. De Dender is een waar genoegen, de landschappen zijn schilderachtig en de stilte is er heer en meester. Het kronkelende traject leidt u doorheen groene weiden via een gebetonneerde weg, alleen voor fietsers en wandelaars. Voor natuurliefhebbers is dit een heel aangename wandelweg.
Wanneer u na 10 Km Ath binnenkomt, verandert u van oever via een hoog bruggetje in baksteen en het jaagpad ruimt plaats voor een voetpad. Vervolgens gaat u weer verder op het jaagpad.
Het historisch centrum van Ath is ongetwijfeld de moeite waard. Zo maakt u kennis met de toren van Burbant, het barokke stadhuis en het marktplein. Er is ook een Gallo-Romaanse museum waar twee boten uit de tweede eeuw te zien zijn. Deze werden in Pommeroeul gevonden.
Ongeveer een kleine Km na de brug van de grote ringweg steek je de eerstvolgende brug over naar het centrum. Na een paar honderd meter rechtdoor ben je op het marktplein. Verder volg je zuidwaards de winkelstraat Rue aux Gades, op het einde nog een paar honderd meter naar links en je staat aan het station van Ath. Daar zullen diverse treinen je elk uur terugbrengen naar Geraardsbergen en Gent of naar Brussel.

Zie ook :