Aard van de weg :
Verkeersvrij asfalt jaagpad op de dijken langs de Nete.
Bewegwijzering :
Bordjes : "Vlaanderen Fietsroute".
Vertrekpunt : 
NMBS station Duffel. Duffel ligt op de L-lijn Antwerpen-Brussel.
Eindpunt van de wandeling : NMBS station Lier.
Je kan terugkeren naar Duffel met LIJN bus 550 Lier-Duffel-Mechelen.
Info :
Je volgt de Nete langs het traject van de "Vlaanderen Fietsroute" van Duffel tot Lier. Naast de dijken ligt de Netepolder, meestal zijn dit aantrekkelijke stukjes natuurgebied, met af en toe mooie waterplassen.
De wandeling :
Je begint de wandeling buiten het stationsgebouw, naast de spoorweg begint daar in zuidelijke richting (Hermansstraat) een fiets-/wandelpad naar de Nete. Aan de zijkant van de reusachige boog spoorwegvaduct over de Nete loopt het pad verder en net ervoor is links afdalend een aftakking naar de Nete.
Op de verhoogde Netedijk sta je op het fietspad naar Lier in noordelijke richting, dus naar links. Je hebt een mooi panorama vanop de hoge dijk op het park van Duffel, met zijn heuvelend reliëf en mooie waterpartijen. Dit park is bijna 1 Km lang en eindigt bij de brug over de Nete. Hiet moet je voorzichtig een zeer drukke verkeersweg oversteken, links is het centum van Duffel.
Het advies is : steeds rechtdoor het asfalt pad op de Netedijk volgen. Na een tijdje passeer je het complex Natuur- en milieu educatie van de provincie Antwerpen, en wat verder splitst het Netekanaal naar rechts af van de Grote Nete. Dit kanaal is in een grote boog rond Lier gegraven om de scheepvaart te vergemakkelijken.
Je volgt hier verder de Grote Nete die zich in vele bochten naar het centrum van Lier slingert. Een paar Km voor Lier kom je in de Ringenhofwijk, zo genoemd naar het merkwaardige 'Hof van Ringen', dat je links kunt herkennen aan de vier zuilen. Je blijft de rivier volgen, onder de Ring door. Dichtbij het centrum moet je naar rechts over een stenen boogbrugje over een aftakking van de Nete.
Je komt verder langs het "Saske", de samenvloeiing van de Kleine en de Grote Nete, aan de stadsomwalling. Op dit punt ben je op ongeveer 1 Km van het station van Lier. Je gaat hier dan naar links op het wandelpad rond de stad tussen de eeuwenoude dubbele rijen bomen. Bij de tweede wegkruising, de Antwerpsestraat, ga je naar links over de brug en na 100 Mt sta je aan het station van Lier waar meerdere treinen elk uur je terug naar Antwerpen zullen brengen.
Deze wandeling kan gemakkelijk nog een paar kilometer uitgebreid worden door vanaf het "Saske" het jaagpad langs de Nete verder te volgen aan de andere kant rond de stad, en zo eveneens aan de Antwerpsestraat te komen aan het station.

Zie ook :