Aard van de weg :
In Godinne tot aan de Meuse-brug 1 Km asfaltweg met voetpad. Het verkeersvrije vlakke pad langs de Meuse is afwisselend : meestal asfalt, een stukje kasseiweg en ook een paar Km halfverhard met fijne grint.
Bewegwijzering :
Van het station van Godinne tot de brug over de Meuse 1 Km geen bewegwijzering. Over de brug links 12 Km de bordjes van het RAVeL fiets-/wandelpad langs de Meuse volgen tot Dinant.
Vertrekpunt : 
NMBS station Godinne. IC trein Brussel-Namur-Dinant tot Godinne.
Eindpunt van de wandeling : NMBS station Dinant.
Info :
Dit is een gemakkelijke wandeling zonder hoogteverschillen in de Maasvallei van Godinne naar Dinant. Het wandelpad loopt direkt naast het water van de Meuse en gaat achtereenvolgens langs Annevoie-Rouillon, Yvoir, Anhée en Bouvignes-sur-Meuse om te eindigen in het bekende toeristenstadje Dinant.
Het traject van de Meuse tussen Namur en de Franse grens is bijzonder schilderachtig. Men ziet afwisselend zwaar beboste hellingen van leisteen en harde rotsen die onbegroeid aan weerskanten van de brede rivier oprijzen en steile wanden, smalle platen, dunne naalden of ook diepe grotten vormen. Indrukwekkende rotswanden en hoog gelegen ruïnes van vestingen geven aan dit gedeelte van het dal een romantisch karakter.
De wandeling :
Recht tegenover de spoorovergang vanaf het perron in Godinne steken we de sporen over en gaan daar recht tegenover door een kort straatje naar de 'rue du Pont', die we naar links volgen. Na ongeveer 1 km gaan we over de 'Pont de Rouillon' en daar begint stroomopwaarts langs het jaagpad onze wandeling. Na 0,5 Km wandelen we op een stukje pad dat met betonblokken gescheiden is van de verkeersweg aan de 'Roche aux Comeiles', dan buigt de N92 weg naar rechts. Wij wandelen dan verder alleen langs het water naar de de eerste stuw en sluis : Hun. Aan de overkant terug rotspartijen : Rocher de Fau. Nog een grote Km verder is aan de overkant de bebouwing te zien van het toeristenstadje Yvoir. Voor het stadje is een eiland in de Meuse. Er is een grote brug naar het stadje 1 Km verder : deze brug is de verbinding tussen Yvoir en Anhée bij de vallei van de Molignée met de beroemde abdij van Maredsous (op ongeveer 12 Km).
Voorbij het dorp Anhée wandelen we onder een reusachtige metalen spoorwegbrug waarover onze trein van Dinant terug naar Namur en Brussel de Meuse zal oversteken. Hier begint rechts het fiets-/ wandelpad naar Maredsous op de oude spoorweg bedding. Aan de overkant het mini-dorpje Houx met op de de rotsen de ruïnes van het kasteel van Polivache. We komen verder terug aan een groot eiland en een sluis : Ile de Houx.
Nog een 2-tal km verder passeren we langs het laatste dorpje vóór Dinant : Bouvignes-sur-Meuse. Voorbij het dorp komt Dinant in de verte in zicht. Bij de sluis van Dinant, ongeveer 1 Km vóór het centrum zien we links aan de overkant, achter de bebouwing aan de oever de torentjes van de abdij van Leffe. Niet zo indrukwekkend, maar de naam van het bekende abdijbier klinkt iedereen bekend in de oren. Het bier wordt niet hier door de paters gebrouwen, wel door een grote commerciele brouwerij in Leuven. Soms is de abdij wel te bezoeken.
Dinant is gelegen op een schitterende plaats in het dal van de Meuse. De stad strekt zich met haar huizen met blauwachtige daken uit over 4 Km tussen de rivier en de rotsen ; de kerk met bolspits en de indrukwekkende citadel steken er boven uit. Als toeristisch centrum geniet de stad een zeer grote bekendheid.
Hier eindigt onze wandeling, het station is vanaf de brug een paar honderd meter terugkeren langs de verkeersweg. Maar indien er nog wat tijd over is voor het vertrek van de trein nog een suggestie : een Leffe bestellen in een van de vele horecazaken !

Zie ook :