Aard van de weg :
Verkeersvrije beton/asfalt fietspaden aan het kanaal Nimy-Blaton-Péronnes, aan de Schelde en op de de oude spoorbedding Antoing-Hollain-Bléharies. Verkeersvrij asfalt/betonklinkers fietspad langs het oud kanaal van Péronnes tot Callenelle, van Maubray tot Callenelle wat mindere wegkwaliteit.
Bewegwijzering :
Fietsroutenetwerk, de lijst van bordjes : klik op de wegwijzer icoon op deze pagina.
Vertrekpunt : 
P Bestemming : Péronnes, sluis en Grand Large / GPS : 50.541229, 3.448080
E42 Tournai-Mons, uitrit 31b Antoing, N52 naar Hollain. Aan de rotonde over de Schelde bij Hollain N507 naar het centrum, 1e weg links naar Péronnes, terug over de Schelde tot de sluis van Péronnes. Bij de sluis en de Rue d'Hollain aan de Grand Large zijn veel parkeerplaatsen.
Vertrekpunt : 
NMBS station van bestemming : Antoing.
In Antoing volg je de Rue de la Station, Rue Phillippart, links Rue Fontenoy naar fiets knooppunt 12, daar begint het fietspad L88 via Hollain naar Bléharies.
Info :
Een zeer mooie en afwisselende fietstocht in het "Parc Naturel des Plaines de l'Escaut" in het zuiden van de Waalse provincie Hainaut, dichtbij de Franse grens. Vanaf de sluis van Péronnes een ritje op het fietspad langs de Grand Large en het kanaal naar Péruwelz, dan 0.6 Km langs de Schelde tot de brug van de oude spoorbedding bij Antoing, daar verder op het fietspad Antoing-Hollain-Bléharies (16 Km h/t).
De rit :
1) Péronnes - Hollain - Bléharies - Antoing - Péronnes (24 Km h/t).
Over de sluis van Péronnes fiets je op de Avenue du Lac (opgelet, geen fietspad !), na 300 Mt naar links op een pad naast een kleinere waterplas (een stuje afgedankt kanaal) naar de Schelde. Langs oostkant van de Schelde 0.6 Km in noordelijke richting tot de brug N52, ernaast de oude spoorwegbrug met het RAVeL pad L88 : n-oostelijk naar Antoing, z-westelijk over de Schelde via Hollain en Bléharies tot de Franse grens.
Je fietst vanaf de Schelde eerst naar Antoing waar dicht bij het spoorweg station het eindpunt is van het pad. Terug aan de Schelde rechtdoor verder over de RAVeL brug tot de rotonde N52, aan de andere kant van vervolgt het pad naast een kleine oorlog begraafplaats. Je passeert 1 Km verder langs het oud stationnetje van Hollain en 3 Km verder is op de plaats van het verdwenen station Bléharies een sporthal. Ongeveer 1.5 Km verder draait het pad naar links op de Franse grens, een paar honderd meter verder opnieuw naar links langs de westkant van de Schelde.
Je fietst n-westelijk achtereenvolgens onder de bruggen van Bléharies, Hollain, de N52, de RAVeL brug, de reusachtige TGV-viaduct tot de brug van Antoing. Terugkeren naar de RAVeL brug, de Schelde oversteken en terug naar de sluis van Péronnes.

2) Callenelle - Péronnes - Bléharies (21 Km h/t).
De Grand Large van Péronnes is een recreatie gebied met yachthaven en allerlei watersporten. De grote waterplas is 1.5 Km lang en gaat over in het kanaal aan de sluis van Maubray. Langs de Grand Large en het kanaal is een fietspad naar Péruwelz. Je fietst tot de brug 'De Gaulle' bij Callenelle en keert terug naar de sluis van Péronnes. Bij deze sluis is in westelijke richting een variante of uitbreiding mogelijk langs de oostkant van de Schelde tot de Franse grens en terug.

3) Péronnes - Maubray (8 Km h/t).
Een andere variante is langs de noordelijke kant van de Grand Large, vanaf de Avenue du Lac rechts Rue du Canal die overgaat in een fietspad langs het afgedankt kanaal via Maubray naar Callenelle.

Zie ook :