Aard van de weg :
Verkeersvrij asfalt fietspad langs het kanaal van Turnhout naar Postel.
Bewegwijzering :
Bordjes voor fietsers : "Vlaanderen Fietsroute LF35a-LF5a".
Vertrekpunt : 
P Bestemming : Turnhout, kanaal brug N119 / GPS : 51.332878, 4.945533
E34, uitrit 24 Turnhout, R13 rechts richting Baarle. Op het einde van de ring links N119 Centrum tot voor de brug van het kanaal. Voor de brug rechts een zandweg, na 100 Mt kan men daar parkeren aan het kanaal.
Vertrekpunt : 
NMBS station van bestemming : Turnhout.
Aan het station is er fietsverhuur : Fietspunt (ook kleine herstellingen) en Blue-Bike.
Vanaf het station in noordelijke richting de Stationstraat volgen, links via de parking naast de spoorweg, dan de spoorweg oversteken. Rechts begint het fietspad naar het kanaal naast de spoorweg, de fietsbrug oversteken.
Werken in uitvoering :
Vanaf mei 2018 is het jaagpad 3 Km van Turnhout jachthaven tot Vosselaar volledig afgesloten voor onbepaalde tijd. De doorgang is onmogelijk, als alternatief kan enkele Km gefietst worden op het Bels Lijntje aan knooppunt 01.
Info :
Dit is een mooie fietstocht door de Antwerpse kempen van Turnhout naar Postel. Je volgt het hele traject het kanaal in een overweldigend groene en bosrijke omgeving.
De rit :
Vanaf de vertrekplaats in Turnhout aan de brug van de N119 naar Baarle doe je deze fietstocht in 2 delen :
1) In westelijke richting tot het einde van het geasfalteerd jaagpad aan een bedrijf, ongeveer 8 Km heen en terug. Onderweg fiets je voorbij het yachthaventje van Turnhout, een grote watervlakte aan het kanaal.
2) In de andere richting steek je voorzichtig de N119 over en volg je het kanaal, eerst in noord-oostelijke richting. Het kanaal buigt regelmatig, eerst in oostelijke en later naar zuidelijke richting en je zal van hier ruim 22 Km fietsen tot aan de brug van Postel. Het hele traject oogt als een ritje op een fietspad door een groot bos. Na een 5-tal Km krijg je links een glimp te zien van het dorpje Ravels en ongeveer halfweg tussen Turnhout en Postel kom je aan de brug van de weg naar Arendonk, het centrum is ongeveer 3 Km van het kanaal.
Je fietst een 5-tal km verder onder de viaduct door van de E34 naar Eindhoven en na nog een paar Km kom je aan de brug van de N123 naar Postel. De abdij is hier 3 Km vandaan. Wens je vanaf hier daar nog naartoe te fietsen, dan is het aanbevolen van met de fiets de bordjes naar het knooppunt 77 te volgen, 250 Mt voorbij het brugje linksaf op een fietspad door de bossen. Aan knooppunt 77 moet je dan nog 500 Mt naar links fietsen richting 22 op de fietsstrook van de drukke N136 Balen-Postel tot aan de abdij.
Over de brug van de N123 aan het kanaal nabij Postel is een zeer mooi tuinterras om even te verpozen bij een drankje vooraleer terug te fietsen naar Turnhout.

Zie ook :