Aard van de weg :
Verkeersvrij asfalt/beton RAVeL fietspad volledig op 2 oude spoorbeddingen : van Sivry tot Chimay en van Chimay tot Momignies.
Bewegwijzering :
RAVeL wegwijzers.
Vertrekpunt : 
P Bestemming : Sivry, Route de Mons, oud station / GPS : 50.178848, 4.227650
Ring R3 rond de agglomeratie Charleroi, uitrit 4 Beaumont. N579 en dan N53 volgen naar Beaumont. Voorbij Beaumont de N53 verder volgen richting Chimay tot de rotonde van Sivry. Het RAVeL pad kruist de weg links na 50 Mt. Er kan geparkeerd worden voor het oud station.
Info :
Een zeer mooie fietsroute in de regio 'La Botte du Hainaut' van Sivry via Rance en Froidchapelle naar Chimay en eventueel verder naar Momignies. Het traject loopt voor het grootste deel door de eindeloze bossen in het zuiden van de provincie Hainaut tot aan de Franse grens.
De rit :
Het RAVeL fietspad is achter het oud stationnetje van Sivry ten n-oosten van de N53 rotonde. Het pad naar Chimay loopt eerst ruim 5 Km door de uitgestrekte bossen ten noorden van Rance. In Rance maken de fietsers naar Chimay een kleine omleiding van 100 Mt via de Rue de la Gare. Rechts van het oud station (verbouwd in rode baksteen), aan de toegang van een school vervolgt in oostelijke richting het pad via Froidchapelle naar Chimay.
Ongeveer 3 Km verder komt het pad aan de rand van het dorpje Froidchapelle en dan volgen ruim 8 Km fietspad helemaal buiten de bewoonde wereld door de eindeloze bossen ten noorden van Chimay. Af en toe zijn zeer lange en bijna onmerkbare stijgingen en dalingen van het fietspad.
Nabij het dorpje Robechies kruist de oude spoorbedding op een hoge dijk de N53 naar Chimay. Ongeveer 2 Km verder loopt het pad naast de vangrail van een weg die ooit onderdeel was van het voormalig auto circuit van Chimay. Het RAVeL pad over de oude spoorbedding is gescheiden van de circuit weg door een solide ijzeren vangrail.
Na ruim 1.5 Km even weg van de oude spoorbedding voor een korte omleiding naar rechts, een andere weg kruisen en aan de N593 deze 100 Mt naar links volgen op het gescheiden fietspad en dan rechts terug op het RAVeL pad. Het pad daalt en buigt heel langzaam naar links en komt na een paar wegkruisingen in het centrum van Chimay. Van rechts komt daar bij de overweg van de Bld. Louise een ander asfalt fietspad samen met L109 op een Y-splitsing van fietspaden.
Het pad rechts op de oude spoorlijn 156 komt van Momignies dicht bij de Franse grens (25 km h/t). Voorbij het dorpje Villers-la-Tour loopt dit traject opnieuw buiten de bewoonde wereld door eindeloze bossen tot Momignies. In dit klein dorpje in het zuiden van de provincie Hainaut bij de Franse grens is de terminus van het fietspad en ook het keerpunt van deze route.
Het ander pad links aan de Y-splitsing bij Chimay loopt via het centrum 6 Km (h/t) tot Virelles. In het centrum van Chimay is naast het RAVeL pad een terras om even te verpozen.
Hinder in de jacht periode :
Van 1 oktober tot 31 december kan het pad op bepaalde dagen volledig afgesloten zijn. De doorgang is dan onmogelijk op deze gedeelten van de route.

Zie ook :