Aard van de weg :
Verkeersvrije beton/asfalt fietspaden naast de spoorweg van Beveren tot Sint-Niklaas en op een oude spoorbedding ten noorden van Sint-Niklaas. In het centrum van Sint-Niklaas 1 Km verbindingsweg zonder fietspad. Van Sint-Niklaas tot Sint-Gillis-Waas is er soms wat mindere weg kwaliteit, 2.5 Km harde aarde/fijn kiezelpad van de E34 tot De Klinge, goed befietsbaar.
Bewegwijzering :
Fietsroutenetwerk Waasland. De lijst van bordjes : klik op de wegwijzer icoon op deze pagina.
Van Beveren tot Sint-Niklaas : geen bewegwijzering, de beschreven route is gemakkelijk te volgen.
Vertrekpunt : 
P Bestemming : Beveren, Haasdonkbaan, (P) Hof ter Saksen / GPS : 51.197498, 4.238280
E17 Gent-Antwerpen tot uitrit 15a Haasdonk, N485 via Haasdonk naar Beveren. Ongeveer 500 Mt voor de spoorweg rechts naar de parking van het park domein Hof ter Saksen in Beveren.
Vertrekpunt : 
NMBS station van bestemming : St.-Niklaas.
Aan het station is er fietsverhuur : Fietspunt (ook kleine herstellingen) en Blue-Bike.
In het station neem je de uitgang Noordlaan die je links 300 Mt volgt tot de rotonde Driekoningen. Daar begint in noordelijke richting het fietspad naar De Klinge op de oude spoorbedding via Sint-Gillis-Waas, richting fietsknooppunt 83.
Info :
Een mooie fietsroute door hartje Waasland van Beveren naar Sint-Niklaas op het autovrije fietspad naast de spoorweg. Dit is een gerealiseerd deel van de fietssnelweg F4 Antwerpen-Gent naast de spoorweg. Bij het station in het centrum van Sint-Niklaas is er 1 Km verbindingsweg naar de autovrije fietssnelweg F411 van de verdwenen spoorlijn Sint-Niklaas - De Klinge (grens BE/NL).
De rit :
1) Hof ter Saksen - Beveren - Melsele (11 Km h/t).
Vanaf de parking fiets naar de N485 en daar noordelijk op het fietspad naar de spoorweg overgang. Rechts is de fietssnelweg naar het trein station van Beveren. Vanaf 2019 vervolgt deze fietssnelweg naast de sporen naar Melsele : vanaf het station rechts 100 Mt Kruibekesteenweg en links Gasdam.

2) Beveren - Sint-Niklaas - Sint-Gillis-Waas - De Klinge (43 Km h/t).
Over de spoorweg bij Hof ter Saksen is links naar Sint-Niklaas via de doodlopende straat Bosbeek. Er volgt een smal fietspaadje tot de N70, daar is een veilige oversteekplaats. Het brede afzonderlijk fietspad is 1 Km naast de N70 en gaat over in de toegangsweg naar een groot hotel. Verder is alleen de spoorweg met ernaast het fietspad naar Sint-Niklaas. Er is altijd zeer druk treinverkeer tussen Antwerpen en Gent.
Voorbij de sporenbundels Sint-Niklaas-Oost naar links door het fietstunneltje onder de spoorweg en het fietspad naar rechts volgen, dan links en rechts en je komt aan de Singel-R42. Je volgt het fietspad naar rechts tot de verkeerslichten. Hier in Sint-Niklaas begint nu een verbindingsweg van 1 Km langs de noordzijde van de spoorweg en het station, helaas zonder fietspad. Je fietst onder de spoorweg doorgang, links in de Slachthuisstraat, links Noordlaan voorbij het station tot de rotonde Driekoningenstraat onder de spoorwegviaduct.
Aan de westkant van de rotonde Driekoningenstraat begint het fietspad op de oude spoorwegbedding naar Sint-Gillis-Waas en De Klinge. Het pad buigt langzaam af naar het noorden, daarna zijn er regelmatig wegkruisingen met meestal kleine landbouw wegjes en na 6 Km fiets je door Sint-Gillis-Waas. Op de plaats van het verdwenen station is een sporthal, verder is een kruispunt van fietspaden, links naar Kemzeke en rechts naar de Watergangstraat in Sint-Gillis-Waas.
Je fietst rechtdoor noordelijk, even verder via een rotonde bij de E34 viaduct. Aan de oostelijke rand van het Stropersbos verandert het pad in harde aarde/fijne kiezel, goed befietsbaar. In het grensdorpje De Klinge is een gerestaureerde oude kleine stoomloco met goederen wagonnetje opgesteld als aandenken aan het spoorwegverleden. Een paar honderd meter verder is de grens en het pad vervolgt nog 1.2 Km in Nederland door een bos richting Hulst. De terminus en het keerpunt is aan de N692.

Zie ook :