Aard van de weg :
Verkeersvrije weg voor fietsers tussen Grobbendonk en Herentals, dan 1 Km zeer verkeerarme verbindingsweg door een villawijk nabij Herentals. Verkeersvrije asfalt jaagpaden langs het Albertkanaal en de Kleine Nete.
Bewegwijzering :
Fietsroutenetwerk Antwerpse Kempen.
De lijst van bordjes : klik op de wegwijzer icoon op deze pagina.
Vertrekpunt : 
P Bestemming : Grobbendonk, Troon / GPS : 51.189171, 4.740240
E313, uitrit 20 Herentals West, daar N13 en Bouwelse Steenweg naar Grobbendonk. Aan de rotonde in het centrum rechts in oostelijke richting (Troon). Na 100 mt is er links en rechts gratis parking.
Vertrekpunt : 
NMBS station van bestemming : Herentals.
Aan het station is er fietsverhuur : Fietspunt (ook kleine herstellingen) en Blue-Bike.
De afstand station-fietsroutenetwerk is ±1.5 Km. Vanaf het station volg je 3 x rechts achtereenvolgens Stationsstraat, Markgravenstraat en Ekelstraat. Ongeveer 250 Mt over de spoorweg rechts Vogelzang en 500 Mt verder bij het kruispunt met Wuytsbergen begint de bewegwijzering, rechtdoor naar knooppunt 19 en links naar knooppunt 11 aan het Albertkanaal.
Info :
Dit is een mooie rit per fiets door de Antwerpse Kempen. De start vanaf Grobbebdonk is eerst rond het militair domein. Op een aftakking bezichtigen we de stuw, de vistrap en een oude watermolen op de Kleine Nete. Een andere aftakking gaat via de rustplaats aan de kapel 't Heiken naar het Sportcentrum Bloso bij Herentals. Vanaf de bekende koekjesfabriek in Herentals fietsen we in westelijke richting op de noordzijde van het breed Albertkanaal langs het zwaar bebost militair domein. Verder via Grobbendonk, Massenhoven en Oelegem tot Schilde en terug, het laatste deel langs de kronkelende Kleine Nete terug naar Grobbendonk.
De rit :
We starten in Grobbendonk op de weg Troon in oostelijke richting. Vanaf het gelijknamig militair domein wordt het een echte fietsweg (enkel plaatselijk verkeer toegelaten) tot Herentals.
Aan fietsknooppunt 08 gaan we even naar links heen en terug de oude watermolen op de Kleine Nete bezoeken (3 Km h/t). Het is een hier een bijzonder mooi plekje om even te rusten in de omgeving van de kleine stuw, de vistrap en de oude vervallen watermolen. Aan de overzijde is een groot kasteeldomein.
We keren terug naar 08 en vervolgen langs de omheining van het militair domein. Bij het volgende knooppunt 19 is een 2e aftakking van deze route naar 18 : via de rustplaats aan de kapel 't Heiken naar het Sportcentrum Bloso bij Herentals (7 km h/t). Daar terugkeren naar 19 en vervolgen langs het militair domein. Nabij Herentals fietsen we 1 Km door een nieuwe villawijk en dan komen we aan een groot industrieel complex : een bekende koekjesfabriek. We fietsen voorbij de ingang en komen aan het Albertkanaal bij een grote spoorwegbrug. Het kanaal volgen we 3 Km in westelijke richting naar de brug Grobbendonk langs de andere kant van het zwaar bebost militair domein.
Het fietspad loopt onder de brug door en een paar Km verder, ongeveer ter hoogte van de sluis van Viersel op het Netekanaal (zuidelijk aan de overzijde) fietsen we voorbij de oude watermolen van Viersel, rechts benedendijks. Honderd meter verder, eveneens benedendijks is een mooi tuinterras : een must voor een rustpauze met een drankje (dinsdag gesloten). Dan onder de bruggen door van Viersel en Massenhoven. Tussen Massenhoven en de E34 is het Albertkanaal verbreed tot een zeer grote watervlakte die veel gebruikt wordt voor allerlei watersporten. Het fietspad vervolgt naast de watervlakte en loopt daarna onder de E34 viaduct en langs Oelegem. Ongeveer 5 Km verder is de sluis van Wijnegem/Schilde en dit is het keerpunt van deze route.
We fietsen terug op hetzelfde pad langs het Albertkanaal. Aan knooppunt 10 is de kruising met de Kleine Nete en die volgen we kronkelend terug naar centrum Grobbendonk.

Zie ook :