Aard van de weg :
Verkeersvrij asfalt jaagpad langs de Dender. Tussen Ninove en Pollare ongeveer 0.5 km effen half verhard zandpad, goed befietsbaar.
Bewegwijzering :
Bordjes : 'Dender-Waaslandroute LF38'.
Vertrekpunt : 
P Bestemming : Okegem, rond kerk / GPS : 50.855228, 4.056120
E40 Brussel-Oostende, uitrit 19 Aalst, daar N45 naar Ninove. Bij het begin van de ring rond Ninove de N405 naar links en dan naar rechts 2 Km tot Okegem bij Ninove. Rond de kerk zijn gratis parkeerplaatsen. De Dender brug is rechtdoor op 200 Mt.
Vertrekpunt : 
1) NMBS station van bestemming : Ninove.
Aan het station is er fietsverhuur : Fietspunt (ook kleine herstellingen) en Blue-Bike.
Vanaf het station fiets je rechts Astridlaan, links Dreefstraat, rechtdoor Twijndersweg, rechts Graanmarkt, links Oude Kaai, Dender brug oversteken. Links is richting Okegem naar fiets knooppunt 86, rechts is richting Geraardsbergen knooppunt 91.
2) NMBS station van bestemming : Geraardsbergen.
De Dender is op 500 Mt van het station via de Oudenaardestraat-Grotestraat. Over de brug is aan knooppunt 81-80 naar links het fietspad richting Ninove.
Info :
Dit bijzonder aantrekkelijk fietstraject volgt de schilderachtige en kronkelende Dender van Liedekerke via Ninove tot Geraardsbergen in de Vlaamse Ardennen. Bij Schendelbeke loopt de Dender en het fietspad langs het 'Provinciaal domein De Gavers'.
De rit :
Je start in Okegem naar de Dender brug en het fietspad is aan de overkant van de brug.
1) Okegem - Liedekerke (8 Km h/t).
Naar Liedekerke is in n-oostelijke richting. De Dender en het fietspad kronkelen enkele Km buiten de bewoonde wereld door prachtige natuur gebieden naar Liedekerke. Bij de sluis en de brug is een kruising met de weg Iddergem-Liedekerke. Verder is links aan de overkant Denderleeuw, er is een fiets brug naar het centrum. Aan de spoorwegbrug is het keerpunt bij de KMO-zone. Je fietst terug naar Okegem en verder naar Ninove.
2) Okegem - Geraardsbergen (44 Km h/t).
Naar Ninove en Geraardsbergen is in zuidelijke richting. Het wegje is eerst 300 Mt ook voor oeverbewoners en daarna afzonderlijk fietspad langs de Dender. Ruim 2 Km verder fiets je voorbij enkele KMO's rechts aan de overkant, dan onder de ring viaduct door en zo kom je in het centrum van Ninove. Je fietst voorbij enkele industriele gebouwen en het fietspad loopt verder naast de Dender. In de zomer periode is de kaai tussen de 2 bruggen bijzonder mooi versierd met bloemstukken.
Voorbij het park en de ring viaduct fiets je langs de sluis van Pollare. Een paar Km verder is links het dorpje. Je komt aan de ijzeren voetgangersbrug over de Dender. Deze is zeer opvallend, want het is een nieuwe brug gemaakt volgens de originele plannen van de oude brug. Het is een mooie vakwerkbrug in de stijl van de industriele revolutie van de 19e eeuw. Er naast is ook een mooi gerestaureerde hoeve 'De Zwarte Flesch', waar nu op zon- en feestdagen van 01-05 tot 30-09 een café met terras wordt uitgebaat. Een mooie locatie om te verpozen en iets te drinken, met schilderachtig uitzicht op de antieke brug en de kronkelende Dender.
De Dender kronkelt zeer schilderachtig door de Vlaamse Ardennen via Ninove naar Geraardsbergen. Meestal is de Dendervallei één groot natuurreservaat buiten de bewoonde wereld tussen Ninove en Geraardsbergen. Je passeert achtereenvolgens de dorpjes Zandbergen en Grimminge aan de linkerkant, daarna Idegem rechts. Dan langs het Provinciaal domein 'De Gavers'. Door het domein is vanaf de Dender rond de vijvers een mooi half verhard fietspad naar het zwembad met terras om even te verpozen. Het fietspad vervolgt rond de vijvers en eindigt terug aan de Dender bij het dorpje Schendelbeke (het dorpje is rechts over de brug).
Je komt enkele Km verder in Geraardsbergen waar een mooi afgescheiden en breed fietspad vervolgt langs de Dender naar de 2 bruggen in het centrum. Dit is het keerpunt, heel fraai is de terugrit naar Ninove langs de kronkelende Dender.

Zie ook :