Aard van de weg :
Verkeersvrije beton/asfalt fietspaden : jaagpad langs het Beverlokanaal en van het Kattenbos naar en door het domeinbos Pijnven. Van het Beverlokanaal tot het Kattenbos is een kort stukje zeer verkeersarme weg.
Bewegwijzering :
Fietsroutenetwerk, de lijst van bordjes : klik op de wegwijzer icoon op deze pagina.
Vertrekpunt : 
P Bestemming : Lommel, parking Kattenbos / GPS : 51.199718, 5.300830
E313 Antwerpen-Hasselt, uitrit 25 naar Leopoldsburg, daar N746 via Kerkhoven naar Lommel. Voor het centrum voorbij het recreatie domein Blauwe Meer links in de Zandstraat naar de parking van het Kattenbos.
Vertrekpunt : 
NMBS station van bestemming : Lommel.
Het station is op ongeveer 1 Km van de route : de Kattenbosstraat (N746) zuidwaarts volgen en u komt aan : fietsknooppunt 264.
Info :
Deze mooie fietsroute is bijna geheel op het grondgebied van de stad Lommel in Limburg. Je fietst langs het Beverlokanaal van De Blauwe Kei tot Gelderhorsten, dan via het Kattenbos en de Leyssensmolen naar de Kattenbosserbergen rond de Duitse militaire oorlog begraafplaats waar 40000 gesneuvelde soldaten rusten. Voorbij de test circuit van Ford is het uitgestrekte domeinbos Pijnven.
De rit :
1) Lommel Kattenbos - Blauwe Kei (22 Km h/t).
In westelijke richting aan de rand van het Kattenbos fietsen we door de Zandstraat die na 500 Mt een zandweg wordt met ernaast een beton fietspad. Het fietspad wordt ongeveer 1 Km verkeersarme weg door een woonwijk en dan rechtdoor door een bosje is het Beverlokanaal.
We volgen het fietspad naar rechts langs het kanaal, n-westelijke richting. Ongeveer 2.5 Km verder is er wat zware industrie : de metaal fabriek van Nyrstar. Het ophaalbruggetje steken we over, dan naar rechts en verder na een paar honderd meter is de industrie achter ons en zijn we terug in volle natuur. Het Beverlokanaal is zeer schilderachtig tot het eindpunt bij het kanaal Bocholt-Herentals. Het kanalen kruispunt is 'De Blauwe Kei' en bij het brugje is voor ons het keerpunt.

2) Lommel Kattenbos - Domeinbos Pijnven (28 Km h/t).
Een paar honderd meter voorbij een horeca zaak met terras moeten we een drukke verkeersweg oversteken en volgen de knooppunten 264, 265, 255 tot 272. We toeren verder door de Kattenbosserbergen en rijden helemaal rond een mooi onderhouden en zeer uitgestrekt Duits militaire oorlog begraafplaats en dan in de buurt van de autotestbaan van Ford.
Knooppunt 255 is een route splitsing : links richting Overpelt, ongeveer 10 Km h/t tot de N715.
Terug aan 255 verder naar 272 op een mooi beton fietspad door het staatsdomein Pijnven tot aan 'De IJzeren Paal', een kruispunt van boswegen en fietspaden. Het is een grote en dikke ijzeren paal met bovenaan een grote bol. Op deze paal staat te lezen : station géodésique (landmeetkundig station).
Op het fietspad naar links begint een rondritje van 5 Km verder door het Pijnven domeinbos, bij de Kiefhoekstraat rechts 2 Km het gescheiden fietspad volgen in westelijke richting, verder rechts in de Lommelse Gracht die overgaat in een fietspad terug naar 'De IJzeren Paal'. Hier terugkeren naar Lommel langs hetzelfde schitterend traject.

Zie ook :